Kinderbrein & Bewegen

deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Soms gaan er bij een kind dingen anders dan je als ouder(s) zou willen. Je kind zit niet lekker in zijn vel. Is soms verdrietig, boos, heeft buikpijn of hoofdpijn, wil graag dingen kunnen die andere kinderen al kunnen. Maar het lukt jou kind nog niet. Als ouder heb je geen idee hoe dat komt. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten laten dit altijd zien via hun gedrag en lichaamstaal.

Een kind wat lekker in zijn vel zit ervaart veiligheid en ontspanning. Is zich bewust van zijn/haar lijf, die voelt dat het lijf een binnen- en buitenkant, een voor- en een achterkant een boven en beneden en een links en een rechts heeft.

De kinderbrein en bewegen methode kan gebruikt worden om het kind op een positieve manier te ondersteunen op zowel fysiek, sociaal emotioneel en cognitief gebied.  

Om het kinderlijf en brein goed met elkaar te laten samenwerken en elkaar te begrijpen ga ik samen met het kind en de ouders via oefeningen, spelletjes, massages en tips aan de slag om het kind weer een veilig en prettig gevoel te geven. 

Boek: de ik – fabriek. Laat je lijf en hersenen samenwerken en maak ik-kracht! Van Carla van Wensen.

In februari van dit jaar heb ik de opleiding kinderbrein en bewegen: de taal van het kinderlichaam gevolgd bij Carla van Wensen. www.carlavanwensen.nl

Reactie van C. 7 jaar:
Ik voel de emotie blij in mijn buik en dan lukt alles wat mijn brein wil laten bewegen.

Scroll naar top